• Domov
  • Kontakt

Yi jing

Ko potrebujemo nasvet oz. pravo usmeritev

Yi jing knjiga sprememb in nespremenljive  resnice je bila oblikovana pred skoraj 6000 leti na Kitajskem. Tako daoizem kot Konfucijeva filozofija imata svoj izvor prav v yi jingu.

Yi jing nas  uči o spremembah in nespremenljivi resnici narave, človeške družbe in posameznikovega življenja. Je zapis razvoja vesolja in je lahko dragocen pripomoček tako za pravilno usmeritev v vsakdanjem življenju, ko iščemo primeren način obnašanja in odzivanja na življenjske situacije, kot tudi vodnik za duhovno kultiviranje.

Vsakomur se zgodi, da se kdaj znajde v nejasni situaciji ali na razpotju, ko ne ve, katera pot je pravilna oz. kako delovati, da bi se premaknili v smeri želenega cilja, ne da bi s svojim delovanjem zmotili druge. Takšna situacija se lahko navezuje tako na naše vsakdanje posvetno življenje kakor tudi na zapreke pri našem duhovnem razvoju oz. napredovanju.

V takšnih trenutkih negotovosti se lahko posvetujemo prek yi jing metode napovedovanja dogodkov, da najdemo najprimernejši način odziva in delovanja. Prek yi jinga lahko sledimo tako poteku dogodka kakor tudi končnemu rezultatu, s čimer se lahko obvarujemo pred morebitnimi negativnimi posledicami napačnih odločitev.Foto: Tomo Jeseničnik


Zanima me več o tem

Vse pravice pridržane ©

2012 Društvo ŽAD, Kamenškova 28, 2000 Maribor

drustvo.zad@gmail.com