• Domov
  • Kontakt

Tai Qi

Forma WuJi tai ji - Forma univerzalne ljubezni

WuJi tai ji formo je pred 800 leti razvil Chang San Feng, veliki Taoistični modrec, nesmrtnik in ustanovitelj znane Tai Chi Chuan forme 13-gibov za namen samoobrambe. Wu Ji tai ji je oblikovana z namenom doseganja celostne duhovne samorealizacije in je zato ena najpopolnejših tai ji form kar obstajajo.

Preprostost. Formo se je izredno lahko naučiti, saj je sestavljena iz nežnih in preprostih gibov, ki v telo dovajajo življenjsko energijo Qi iz 8 nebeških smeri (vzhod, zahod, sever, jug, SV, JV, SZ in JZ).

Živa forma. Posebnost te forme je dejstvo, da gre za živo formo. To pomeni, da medtem ko formo izvajamo, pridobivamo Qi (življenjsko silo) od vseh ljudi, ki so jo prakticirali pred nami, torej cele linije starodavnih dovršenih mojstrov vključno z nesmrtnikom Chang Sang Fengom, ki jo je oblikoval.

Nazaj na Izvor. WuJi tai ji je oblikovana na način, da nas z vsakim gibom združuje nazaj v celoto. Naš fizični, mentalni in duhovni svet se združijo v eno, na način kot so bili preden smo se rodili. Pravimo, da se vrnemo nazaj na Izvor. Skozi nežno meditativno gibanje ustvarimo povezavo z Izvorno energijo Univerzuma, neomejenim potencialom, ki napaja vsa živa bitja. Pogosteje ko formo izvajamo, močnejša je povezava in bolj se odraža v naših mislih, dejanjih, vedenju in življenju nasploh. Ko smo »pripeti« na izvor naša notranja energija qi postaja močnejša in bolj prečiščena ter lahko povečuje našo duhovno rast. Dovolj prečiščene življenjske energije omogoča razrešitev vseh težav na vseh področjih življenja.

Globoki zdravilni učinki forme se pojavijo zelo hitro, če se formo prakticira dnevno. Zdi se, da forma vsakomur ponudi prav tisto, kar v danem trenutku potrebuje.

Tai Qi je v 2017 možno prakticirati v Celju ob ponedeljkih ob 19h ali Ljubljani ob sredah ob 19h

 

 

 
Vse pravice pridržane ©

2012 Društvo ŽAD, Kamence 23, SI-3250 Rogaška Slatina,

drustvo.zad@gmail.com