• Domov
  • Kontakt

Tai Qi

Forma Wudang 18 in 36 gibov

Wudang Tai Qi formi 18. in 36. gibov je pred 800 leti razvil Chang San Feng, veliki Taoistični modrec, nesmrtnik in ustanovitelj znane Tai Chi Chuan forme 13-gibov za namen samoobrambe. Wudang forme so oblikovane z veliko pozornostjo, namenom doseganja celostne duhovne samorealizacije in so zato najpopolnejše tai qi forme kar obstajajo.

Tai Qi je nežno gibanje oblikovano na način, da nas z vsakim gibom združuje nazaj v celoto. Naš fizični, mentalni in duhovni svet se združijo v eno, na način kot so bili preden smo se rodili. Pravimo, da se vrnemo nazaj na izvor. Skozi nežno meditativno gibanje ustvarimo povezavo z izvorno energijo univerzuma, neomejenim potencialom, ki napaja vsa živa bitja. Pogosteje ko formo izvajamo, močnejša je povezava in bolj se odraža v naših mislih, dejanjih, vedenju in življenju nasploh. Ko smo »pripeti« na izvor, naša notranja energija chi postaja močnejša in bolj prečiščena ter lahko povečuje našo zdravje in duhovno rast. Dovolj prečiščene življenjske energije omogoča razrešitev vseh težav na vseh področjih življenja.

Globoki zdravilni učinki forme se pojavijo zelo hitro, če se formo prakticira dnevno. Zdi se, da forma vsakomur ponudi prav tisto, kar v danem trenutku potrebuje.


Tai Qi je v sezoni 2019/2020 možno prakticirati v Celju ob ponedeljkih ob 19h (forma 18. gibov za začetnike) in ob 20h (forma 36 gibov za nadaljevalce) v Žadastem centru, Tripex poslovna stavba, Bežigrajska ul.9 za City centrom.

 

 

 
Vse pravice pridržane ©

2012 Društvo ŽAD, Kamenškova 28, 2000 Maribor

drustvo.zad@gmail.com