• Domov
  • Kontakt

Dao vadba za ženske

Povrnite zdravje in vitalnost svojim reproduktivnim organom in stopite v ponovno povezavo s svojimi cikli


Starodavni modreci, ki so oblikovali sisteme upravljanja z življenjsko energijo qi in nežno umirjeno gibanje, so ugotovili, da so prvi pogoj za dolgoročno zdravje človeka zdravi spolni organi in močna, vendar uravnotežena spolna energija. Zato so razvili vaje za revitalizacijo reproduktivnih organov, ki obnavljajo in vitalizirajo telo na način, da spodbujajo pretok vitalne življenjske energije qi skozi glavne telesne merediane, reproduktivne organe in akupresurne točke.


Kaj je dao vadba za ženske?
Qi gong plodnosti je skupek energetskih, meditativnih in fizičnih vaj, ki so posebej oblikovane, da vračajo zdravo kri v spolne organe, jih obnavljajo, jim vračajo moč, dovajajo spolno energijo in spolne organe v celoti vitalizirajo.


Katera načela upoštevamo pri izvajanju?
Gibanje pri qi gongu plodnosti je nežno in energetsko. Izvaja se ga skladno z naravnimi cikli in ritmom narave – izmenjujoče med letnimi časi ter dnevom in nočjo. Ko se namreč povežemo z močjo narave in povežemo z njenimi neprenehnimi cikli, prejmemo orodje za nenehno obnavljanje telesa in vseh notranjih organov po istih vzorcih, kot to počne narava.

Pri dao ženski vadbi se naučimo treh poglavitnih stvari:

1. popolne sprostitve telesa,

2. umirjenosti uma in

3. zbiranja življenjske energije znotraj reproduktivnih organov in na področju akupunkturnih točk, povezanih s plodnostjo.

Pri tem nam pomaga dihanje, ki je globoko, nežno in usklajeno s telesom.

 

Komu je vadba namenjena?
Vadba je posebej oblikovana za ženske, ki:
- si želite povrniti zdravje in vitalnost svojih reproduktivnih organov,
- želite svoje telo odlično pripraviti na spočetje in rojstvo otroka,
- želite pripravljene stopiti v t.i. drugo pomlad (menopavzo)
- želite uravnati svoj menstrualni ciklus in uravnovestiti svoja čustva,
- imate neredne, boleče menstruacije in težave z jajčniki ter druge težave, povezane s spolnimi organi.

Kaj dosežemo z izvajanjem?
Z rednim izvajanjem dao vadbe se najprej naučimo umiriti prekomerne mentalne aktivnosti in začnemo postopoma vračati toplino, kri in življenjsko energijo (qi) v jajčnike in maternico. Odpravimo lahko številne težave, povezane s spolnimi organi, in obnovimo vse reproduktivne organe.

S pomočjo meditativnih tehnik, metod sproščanja in odpravljanja stresa pa preženemo prekomerna čustvena nihanja, ki so prepogosto vzrok pomanjanja življenjske energije, vzpostavimo zdravje telesa in duha ter se ga naučimo dolgoročno ohranjati.

Dao vadbi za ženske se lahko pridružite v Celju ob sredah ob 19h in četrtkih ob 18:15 Žadastem centru na Bežigrajski ulici 9 ali pa v Ljubljani vsako drugo nedeljo ob 18h v Plesnem studiu Intakt.


 

 
Želim izvedeti več o tej veščini

Vse pravice pridržane ©

2012 Društvo ŽAD, Kamenškova 28, 2000 Maribor

drustvo.zad@gmail.com