• Domov
  • Kontakt

Članek o branju obraza

04. februar 2013


ODPRTA KNJIGA, KI JE NE ZNAMO BRATI

Branje obraza je bila nekoc paradna vešcina na kitajskih cesarskih dvorih. Razvijati se je zacela pred vec kot 4500 leti in sovpada z zacetki tradicionalne kitajske medicine. Nekoc so z njo in astrološkimi kartami preucevali clovekov karakter. Še danes pa je nadvse uporabna za vpogled v clovekovo zdravje. Manja Potocnik, tao inštruktorica in poznavalka kitajske metafizike, se je te vešcine ucila v Maleziji pri enem najvecjih mojstrov.

Naš obraz je za poznavalce odprta knjiga. Z njega se da prebrati vse o naših talentih, karakternih znacilnostih, usodi, življenjski crti, trenutni sreci, zdravstvenem stanju in  še in še. A kot opozarja Potocnikova, gre za izjemno globoko vešcino, kjer bližnjic ni dobro ubirati. Za zacetek nam poznavanje obraznih zakonitosti lahko pomaga uvideti smernice našega dobrega pocutja in zdravja. Etiketiranje ljudi na prvo žogo je pri tem lahko problematicno. »Ne moremo enostavno reci, da ima nos za denar in da mu bo fi nancno dobro šlo. Vedno se morajo za vsako lastnost ujeti in potrditi vsaj trije znaki, da lahko kaj takega recemo. Za to je dobro poglobiti svoje znanje,« razlaga Potocnikova.


Široko odprt zdravstveni karton na obrazu

Že po intuiciji iz clovekovega videza lahko razberemo, ali je nekdo zdrav ali bolan. Okroglo, mesnato, sorazmernih velikosti, sijoce, vlažno velja za dober znak in obratno. Tako kot na podplatih vsak telesni organ nosimo tudi na  brazu.
Na celu je ognjena družina – srce, tanko crevo, jezik. Brada in usta so podrocje vodne družine ter predstavljajo ledvica, mehur, hormonske spremembe … Na nosu se vidi zemeljska družina vranice, želodca, prebave. Karakterno pa naš nos predstavlja naš ego. Torej v resnici velja, da velik nos pomeni velik ego. Še posebej ce ni podpore in je nos prva stvar, ki jo vidiš. Kot osamljena planina je tudi taka oseba rada samostojna pri delu. Na levi licnici nosimo temelje lesa, torej jetra, žolcnik, oci, tudi sposobnost odlocanja in presoje. Na desni strani pa je imamo pljuca, kožo. Bledica ali suha  koža tu lahko predstavljata suhost pljuc in zato ne bodimo preseneceni, ce nas bo napadel suh trdovraten kašelj. Prednost tovrstnega znanja je namrec predvsem v tem, da se naše zdravstveno stanje in spremembe že vnaprej zapišejo na naš obraz. Ce ga znamo prebrati, lahko pravocasno ukrepamo in marsikaj tudi preprecimo.

Spremenimo čustvovanje in delovanje

Karakterno seveda marsikaj podedujemo in vse to se zapiše tudi na naš obraz. Mocno izražena usta namrec poudarjajo moc komunikacije, dobro izražen rob ustnic pa govori o tem, da ima naš nacin, kako svoje sporocilo posredujemo, vpliv na obcinstvo. Ne glede na to, kaj razberemo z obraza, kakšni so naši potenciali in sposobnosti, pa je najvec odvisno od žara naših oci. Ta govori o naši trenutni sreci tukaj in zdaj. Predvsem pa kaže stopnjo energije in sposobnost, da clovek nekaj tudi uresnici.
Tako kot se na na naš obraz posledicno zapisuje naše celotno življenje, zadeva deluje tudi obratno. Z nacinom delovanja in custvovanja lahko vplivamo na videz svojega obraza.

To je samo nekaj drobcev iz neverjetne zakladnice prepoznavanja svojih lastnosti in uvida v svojo prihajajoco sreco.  Na obrazu je sto tock in 12 palac, ki govorijo o vsakem podrocju, v vsakem obdobju našega življenja – kje smo in kam gremo. S tem znanjem lahko v prvi vrsti pomagamo sebi. V nadaljevanju pa je to ena najboljših metod za ustrezen pristop k ljudem. Ce znamo razbrati, ali je oseba bolj mislec, praktik ali stvari zaznava intuitivno, lahko s pravimi besedami dosežemo, da nas ne samo posluša, ampak tudi sliši.

Celjski Tednik, Januar 2013, Saška T. Ocvirk

 

 

 
Vse pravice pridržane ©

2012 Društvo ŽAD, Kamenškova 28, 2000 Maribor

drustvo.zad@gmail.com