• Domov
  • Kontakt

BREZPLAČNE ANTISTRESNE DELAVNICE ZA ŠOLE IN VRTCE

12. september 2011


QI gong proti stresu in izgorelosti na delovnem mestu
 

V okviru programa Samorog Škrlatni izvajamo brezplačne delavnice Qi gonga, ki med veščinami sproščanja velja za enega najbolj učinkovitih blažilcev stresa in vzpostavljanja telesnega in duševnega ravnotežja.

 

Vsak mesec izberemo eno šolo v Sloveniji in učiteljem ponudimo 3 urno brezplačno delavnico, kjer se naučijo osnovnih pristopov blaženja stresa na delovnem mestu.

 

Raziskava o stresu pri slovenskih učiteljih in vzgojiteljih kaže, da je 45,2 odstotka učiteljev in 32,3 odstotka vzgojiteljev v vrtcih pod močnim stresom. Pogosto in vedno je pod stresom 53,5 odstotka učiteljev in 28 odstotkov strokovnih delavk v vrtcih, kažejo rezultati raziskave, ki jo je izvedel Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz).

60 odstotkov učiteljev doživlja nizko izgorelost, 30 odstotkov zmerno in deset odstotkov visoko izgorelost, med strokovnimi delavkami v vrtcih pa jih nizko izgorelost doživlja kar 72 odstotkov, 24,5 zmerno in 3,5 odstotka visoko izgorelost. (vir STA)

 

Udeleženci delavnice se seznanijo s praktičnimi vajami za odprtje kanalov in akopresurnih točk, ki so odgovorne za dobro počutje in svež pretok življenjske sile skozi telo. Vaje so preproste in učinkovite tudi, če imate le 5 minut časa.
Želim prijaviti našo šolo za izvedbo brezplačne delavnivce Qi gonga

Vse pravice pridržane ©

2012 Društvo ŽAD, Kamenškova 28, 2000 Maribor

drustvo.zad@gmail.com